PIZZA HUT MENTAKAB

Sunday, November 22, 2009

Bru2 ni birthday ank buah aku..so plan nk g la celebrate kt pizza hut..kteorg masuk dlm area pizza 2 sblm 8.30pm..dkt 5minit jgk la bdk 2 dtg nk ambk order.aku tgk dia xde keje ape pn sbb mase aku dtg 2 pizza hut 2 kosong..xde pelanggan..kesian!!!!!!da la x mesra pelanggan langsung..ape r..pas order tgu r pesanan kteorg 2 smpai..MALANG SUNGGUH nasib kami mlm 2..order kami smpai 1 ,1..mule2 air..ok..lulus..pas2 mushroom soup..nyaris2 nk lemas..lame pas 2 bru la smpai nasi n ape kemende tah..aku ni pn bru 2 kali msuk pizza.. pizza ni x de la sedap mane.sedap lg roti yg ade jual kt kedai roti n kek 2..lg lembut..lame2 dlm pizza 2 makin ramai org.tp aku tgk budak keje 2 relekzzzz gler keje..hati makin panas..panas mcm oven nk baker pizza 2..org yg dtg setengah jam lmbt dr kteorg pn da blk..ape kes..xkn dtg pizza minum air je kot..mesti la diaorg mkn pizza..tp pizza kteorg x smpai2 jgk..abg ipar aku da keluar da.org lelaki bese la..dok luar nk isap rokok..ank sedare aku xsenang duduk da.maklumla dok tepi dapur..npk je pizza org lain yg da siap..makin lme makin ramai plak yg blk..ape kes..tnye kt bdk keje situ diaorg ckp pizza yg kteorg order mmg lmbt siap..x logik btol jwpn..lmbt pn x kn la smpai sejam lmbtnye..hati semakin panas..tp sabar lg..sabar 2 separuh drpd iman..hati akak aku pn da terbakar..huhuhu..dia pn pgl la lg bdk yg keje situ tnye ape cte..RUPE2NYERRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!diaorg x buat pn order kteorg 2..bdk ppuan yg dok kt cashier 2 pn cek la..dia ckp xde dlm order..pelik2..kalo order 1set harga dia sekali..order dia pn msti la sekali jgk.mcmn makanan ln ade tbe2 PIZZA HUT xhidangkan pizza kt kteorg..very2 bad service..da la charge service 10% tp service mcm sial..kalo duit aku 2 aku x halal da..da tawar hati ngan pizza kteorg pn suruh je la diaorg tapau pizza 2..xkn nk byr saje2 je..da kecoh2 diaorg x bt pn order kteorg 2..diaorg pn ckp tgu kejap..nk msk pizza 2 kejap je rupenye..ape kes smpai sejam nak tgu..pada org ramai xpyh la pegi PIZZA HUT MENTAKAB..service dia hampureh..xsepadan dgn charge yg mahal 2..kt bawah ni bukti aku g pizza yg lembab 2..bkn aku sje nk bt cte..mende ni aku yg lalui sndr..xde mase aku nk buruk2k n company org kalo service dia bgs..pesanan untuk bdk yg keje pizz 2 kalo agak2 x blh igt ape org order tulis r..cnfrm x lupe..

DIMANA PEMBANGUNAN?? $%@#%%&

Monday, June 22, 2009

Skang 2009,xlme da nk 2020..mase 2 umur is,alan,fauzan,puteri,nadila da 31..ehekss!!tua la sikit..semua da jd mak bapak org..is mase 2 da ade 5 org ank,puteri 7 org kot..blh ke encik zelo55??ha3!..sbnrnye aku nk cte pasal thn 2020 yg dijangkakn Malaysia sbg sebuah negara maju di mata dunia..tp masalhnye..yg sibuk dimajukan kawasan bndr je..bkn la xde tp jgk kawasan yg luar bndr yg dimajukan tp 2,3 je..contohnye aku bg kawasan pekan yg berdekatan dgn tmpt tgl aku..kuala krau..pekan je 2..kuala krau terletak diantara 2 bndr.jerantut n temerloh..bknnye dkt..jauh gak la..pada org yg ade transport ng r jauh pn blh jd dkt..mcmn dgn org yg naik bas..da la bas dtg sejam ke stgh jam sekali..dr tmpt aku ke pekan dia ambk mase 45min..dr pekan ke bndr mase sejam xpn 45 min la..lme 2..kalo naik kreta bru 40min la plg lme blh smpai bndr..ni naik bas dia jd smpai sejam lbh..kematu buntut..ehekss..cubela majukn sket.bg monorail ke..xpn bas 2 bg pakai enjin turbo ke..ok gak 2..da la kt pekan 2 xe ape2..pejabat pos je..agro bank ade tp tah time ble dia bukak aku pn x pasti..paling tidak pn la kn bg la 1 mesin atm kt pekan aku 2..dr segi school lak..smpai form 5 je..nk form 6 kne g bndr jgk..kalo nk diikutkan bkn 1 kmpg je yg tumpu kt sekolah 2..sekire aku la..ade lbh 10 gak la..lbh 2 xtau lak bpe..klinik lak..ade ke klinik 2 ade 1 je ambulans..tau2 je diorg sorg je yg nk sakit dlm 1 mse..ni la yg jd kt arwah abah aku ble ambulans 2 xde sbb anta org g hospital dlu..sejam lebih kne tgu ambulans 2 dtg ambik..aku rase xrugi pn ltk lebih dr 1 ambulans kt klinik 2..ambulans dia pn bg la ambulans yg bru 2..ni ambulans bru semua untuk hospital2 bru..yg lme2 ni bg la kt klinik2 kt kawasan pekan..kalo kawasan kmpg jgn harap la nk ade ambulans..nurse yg da berumur 2 ptt bg duit pencen je lg..suh r generasi2 mude ni lak yg take over..bkn ape..org yg da berumur ni kn lbh2 lg ppuan dlm saat2 kecemasan pn blh ckp mcm org ngah bercinta..x ke bengang family2 dia..aku la 2..hhehe..kawasan bndr lak..xde la maju sgt..cbe la bt 1 mall..bnyk sket tmpt yg blh remaja2 ni hang out dr diaorg dok ngulor dlm ladang sawit bt mende x senonoh..kesimpulannye..majulah sket untuk kepentingan dan kesenangan bersama..Malaysia sbg negara maju pada thn 2020...yeee haaa..wslm..

SEDIHNYE MASIH TERASE..

Tuesday, June 16, 2009



Tanggal 3 jun 2009 1 peristiwa yg paling pahit yg harus aku dan family terima dan redha dgn ketentuan ALLAH s.w.t..pemergian abah yg x pnh kami duga sb abah yg selama ni sht..jarang mengadu sakit tbe2 disahkan ade darah beku di tengah2 bhagian kepala..risiko utk keluarkan darah beku 2 sgt tinggi..mengenangkan 3thn lalu kami adik beradik dan abah dgn penyakit yg sme menimpa mak..cume bezanye darah beku 2 x terlalu besar dan mak mampu untuk menjalani pembedahan dan risiko kecil..alhamdullillah berkat doa semua mak selamat dlm operation 2 tp akibat dr operation 2 mak lumpuh sebelah bdn smpai sekarang..selama ni abah la yg jg mak sebab kami adik beradik ade komitmen masing2..bkn la x diajak abah ngan mak tgl dgn ank2 tp sekejap2 je..abah bosan tinggal kt bandar..dia pn xnk tglkan rumah sndr..jd abah lebih rela jg mak sorg2 sementara kami adik beradik akn blk tiap2 mgu tuk jg abah ngan mak..tp hujung minggu x same dgn hr biase yg menuntut kesabaran abah menjaga isteri tercinta
..diala bapa dan dia la ibu selama mak sakit dan xmampu nk jlnkan tanggungjwb seorg ibu.apakan daya kami terima semua 2..pagi 3 jun 2 aku bgn dr tido dan menjalankan aktviti seperti biase..hr itu dengkuran abah agak berbeza..mungkin abah penat..jd aku la yg mandikan mak dan suap mak mkn..jam semakin hampir ke jam 11pg..tp abah x bgn2 jgk..aku cube kejutkan..tp abah x bgn2 jgk..aku keseorgan dlm menghadapi situasi 2 panik yg teramat dan terus call kakak sulung aku..kakak suruh kejut abah kuat sikit..tp abah x bgn2 jgk..aku terus pgl jiran2 aku..x smpai 5 minit kawasan rumah aku penuh dgn jiran2 yg dtg membantu..nurse yg in charge kt tmpt aku 2 pn dtg dan cek tekanan drh abh..semua ok..tp kenapa abah pengsan..ambulans yg ade 1 dikawasan pekan melambatkan perjalanan abah ke hospital..dkt pukul 2 bru ambulans dtg sdgkan abh da pengsan dr pg..mak kami antar kt umah kakak aku sebab keadaan mak yg x mengizinkan dia ikut.. kt hspital doktor sah kan yg abah ade darah beku di bhgn kepala dia..mlm sblm 2 dia sht sgt..xde mengadu sakit kepala..xde mengadu sakit ape2 pn..kami berborak mcm biase..abah tersenyum bahagia ble aku ckp ubat untuk mak da jumpe kt madinah..ptt la abah xbg aku blk hr isnin 2..selalu dia ok je ble aku ckp nk blk pj..tp hrtu dia xbg..xsangka lak hari rabu 2 dia yg tglkn kami sekeluarga menemui ALLAH yg lebih sygkan dia..abah meninggal dunia pukul 11.45mlm..degupan jantung abah lemah..doktor da usaha sedaya mereka tp ALLAH lebih sygkan dia kami sekeluarga redha dgn pemergian abah dan aku berharap agar roh arwah abah berada dia kalangan org2 yg beriman dan sentiase diredhai ALLAH..Al-Fatihah...

APE KE MENDENYE NEH!!!!



award mnde lak ni..x pnh aku dpt mende2 gini..malangnye rase terharu mcm is 2 xde r..ko is touching lebeyh la..takat naqi bg award pn nk lompat katak..ln la kalo naqi bg cincin nk ambk ko jd bini dia..ok gak 2..huhuhuhu...

tag oh tag..

Peraturan nak jawab tag ni ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.

dah tampal dgn gam gajah..

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

pd 24 january 1989 terberanak la sorg mak dan terkeluarlah hamba Allah yg diberi name ISLINDA IBRAHIM..skema lorh..aku sayang ko is..hehehe..stelah masuk uia pj di terjumpe kembar dia yg diberi name alan..sme lorh muke diaorg..2,2 bdk ict lak 2..mcm nk tercerita pasal alan lak..is ni dak pontian..pekan NA'AS..HA3!2 je..xtau da..kang ckp lebih2 lak kang jd mengata lak..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

- aku ni baik la jgk..
- aku ni best kot..
- aku ank mak ngan abah aku..
- aku suke online..
- aku ade blog..
- aku ade friendster..
- aku ade myspace..
- aku ade YM..
- aku ade tagged..
- aku ade ramai mber..

4. Anda perlu memilih penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

- nadila
- fara fieqa
- romelia
- nisa

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:

"anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda"






CELCOM & SISTEM YG (DOT..DOT..DOT)

Monday, June 15, 2009


CELCOM 1 name yg cukup gah..ramai gler customer diaorg..tp ape yg jd mslh pd aku kali ni..sistem yg jd kebanggaan diaorg 2 agak sengal sedikit..da operator pn bnyk sengal..bkn semua tp ade r sorg 2 yg sempat aku soal beberapa soalan dan mampertikaikan kredibiliti diaorg dlm wt keje ni..selama ni ok je..cme bru2 ni je ble seorg shbt aku ni bru blk dr umrah ble dia cek bil jumlah dia rm700 lbh..gler r 2..atas dasar x puas ht ni aku pn call la 1111..ble aku tnye npe blh smpai jd bnyk 2..alasan dia cuma "sistem ni mmg lmbt sikit"..ape mslhnye..proaktif la skit..shbt aku ni pn bkn la tiap2 bln g umrah so dia xtau la plak yg sistem yg LAMBAT 2 blh bg mslh kt dia..dia igt ble da smpai limit rm300 dia akan stop la..tp agak mlg la sbb sistem yg lmbt 2 bt dia kne byr rm700 lbh bln ni..sj la xnk naikkan limit sbb xnk mmbazir tp celcom nk jgk mkn duit org sesuke hati ni ape cte..2 je la alasan yg kuar dr mulut operator 2..SISTEM 2 MMG LMBT SIKIT..xkn la sebesar2 syarikat 2 xde technician yg blh tolong seleggara sistem diaorg 2..bk dia ckp awal ms nk aktifkan roaming 2 yg SISTEM KAMI NI LMBT SIKIT JADI TOLONG LA NAIKKAN LIMIT 2 KE RM1000.kn senang kalo mcm 2..bru stgh bln dia da xblh gne no 2 sbb da overlimit..ape kes..pandai lak nk stopkkn no org..npe xnk stopkan mse rm300 2..npe msti tgu smpai rm700 lbh bru nk stop..shbt aku ni mmg da x blh nk bt call n msg kt spe2 and nk call 1111 pn xblh..operator yg ckp ngan aku hrtu siap blh ckp shbt aku ni cume blh call celcom je..ape ke jadahnye blh..kalo dia blh call ,dia xkn mtk tolong aku yg call kan..operator 2 ckp confident gler ..tp slh..operator x terlatih 2..celcom tolong la detect operater yg xpandai bg jwpn yg tepat 2 suh je dia benti keje..shbt aku ni pakai pelan 1+5 tp akibat mslh celcom yg agak mls nk tgk no mane yg free ngan x free kn dia pn g block semua..ape kes..name pn 1+5 ptt nye dia blh la nk call no yg bwh line dia 2..pemalas btol la..tolong la celcom upgrade skit sistem korang..jgn sibuk nk taja konsert org smpai customer u'all ni semua cabut kt rangkaian lain..n tolong bg jwpn kt aku ni knp sistem yg lmbt 2 x diupgrade..n mcmn limit rm300 tp kne byr rm700 lak..kalo da limit rm300 2 alert r skit terus jela stop kalo da smpai limit 2...kesimpulannye celcom x alert dgn customer sendiri..

NK JUGAK..

Friday, May 8, 2009

Ok skang aku lak nk bg teka teki.
nadila da bg teringin lak nk bg jgk..

1. satu kebun 2 ade mcm2 buah (sume buah ade),
satu hari kebun tu terbakar, hnya 3 jenis buah yg terselamat,
ape 3 jenis buah tu, dan berikan sebabnya???

2. kenapa kambing mengembek???

3. aper bende....
buka baju,
pakai bedak,
terjun k0lam.
ape bende tu????

4. banyak2 besi,
besi aper yg dipanggil kayu?

5. kenapa tayar wrna hitam???
x coklat ke.....

KETAHUAN LA SANGAT..

Tuesday, May 5, 2009

video

ni la anak2 buah aku yg x berapa berbuah..hasil kreativiti diaorg n ade 2 org penyanyi latar terhasil fatin and fitri the musical..hehehe..aku suke video ni cooz aku la cameraman diaorg..along diorg pengarah tuk video clip ni..hope you all enjoy..

presenting fatin and fitri-ketahuan..

VIDEO NI BEST X?

BEST GILER
BOLEH TAHAN LA
X BEST

(View Results)

JGN LA TUTUP WEH!!!

Thursday, April 30, 2009

ape maslh plak kali ni...xde pe r..juz nk cte pasal satu syarikat bas ni..syarikat ni mmg besar..ade bas lompat2,terjun2,lari2..heehehehe..bas ekspress la..aku ni org phg,so ble aku nk blk phg destinasi aku adalah pekeliling..ape lg nk naik bas la..mane la ade transport sndr..naik limo kt pekeliling jela..murah pn murah..tp aku pelik dgn perangai si penjual tiket ni..b4 that Alhamdulillah la sepanjang aku lepak2 kt pekeliling 2 xde org yg nk jual tket secare seludup kt aku..xmcm kt pudu...walopun aku xpnh naik bas kt pudu aku ade dgr cte sket2 dr mber2 aku ade makhluk Allah ni nk jual tket scr haram..kalo dgr kerja jual tket 2 da Alhamdulillah halal tp bab jual scr haram ni faham2 sendiri la ape hukumnye..blk plak kt pekeliling..bkn ape aku xpuas hati dgn perangai penjual tket kt kaunter syarikat ni la..da xreti nk senyum..bkn la aku kebulur sgt nk tgk senyuman diaorg 2 tp bkn ke kebanyakkan syarikat amalkn murah senyuman kt pekerja2 dia..ape cerr..ni la yg kureng memuaskn ht nye..ni la kn..da la lokek senyman diaorg ni jual tiket je..tp mcm keje angkat sampah..mcm la pnt sgt..takat tulis kerusi no bpe,ngan cop bpe hrbln..pada aku la keje 2 xla berat mane pn..setakat yg aku tgk syarikat ni mmg ramai customer diaorg..sbbnye syarikat ni tawarkan 2 destinasi..lebih2 lg destinasi 2 diaorg je yg ade..mmg untung la..mmg cekap kepala bos company ni nk perluaskan kawasan jajahan diaorg..maybe sbb 2 la kot pekerja2 diaorg terkerek bt mcm company 2 mcm diaorg yg punye..mklum la boss xde kt situ diaorg pn besor kepala la..tah la besor mane..aku xpnh kne la bhgn paling menyakitkn hati ni tp aku pnh terkenan tempias sakit hati gler ble..........ni la ble time nk beli tket..jam kt hp aku da menunjukkan jam 11.55 pg..org ramai lg beratur ni..kaunter ni tutup pukul 1..tawakal jela..mtk2 sempat..ble da dekat tbe org yg jual tket 2 kuar..igtkn nk wt ape..rupenye dia blh g tutup ngam2 pukul 1..punctual gler bab2 nk tutup ni...mmg sengal..org belakang aku punye la ramai beratur..xagak2 btol la..keje xblh lebih mase..dakwat pen dia xkuar kot ble kul 1..xfhm aku..mmg la jadual dia mcm 2 tp timbang rase la sket..pada aku kaunter tiket 2 xpatut tutup.xkan la dia sorg je keje..driver bas yg xde keje 2 tolong r ganti kejap mse penjual tket 2 g makan ngan sbyg..kalo x bln pose tahan lg r..mrh pn xla teruk sgt..cube time bln pose..diaorg 2 keje dlm aircond duduk..pikir la sket org yg beratur panas2 kt luar 2..ni penyakit gak ni..kalo tutup tepat gler mase dia..cube time bukak..lmbt2,,sakit perut la,sakit lutut,sakit bontot..hahahaha xde r..ni rekaan semata2 k..aku x bgtau la ape name syarikat ni so spe yg tau korang patut sokong aku..untuk kepentingan kte sbg pengguna kte patut suarakan ape yg kte rase.MALAYSIA BLH..

p/s wahai syarikat bas di seluruh Malaysia b'timbang rase la sket..

PRIVATE JELA SMPAI BLE2!!

Tuesday, April 28, 2009


Profile private..angin btol ble nk view,profile dia private..pas2 ble nk add kne ade email dia pulak..manela kte tau kn ape email dia..kalo takat last name 2 ok lg nk bantai..ni la penyakit org skang..hehehe..aku xtunjuk profile org ln la..atas 2 profile aku jgk..private jgk..walopun aku private tp aku x private msj..spe2 nk add aku pn xpyh ade last name ke email..sj je la..aku ni kn pemalu..uhuiks..!!ade baik buruknye wt private ni..yg bknye da tntu la kte blh tgk profile dia..photo2 dlm 2..kalo b'kenan blh la add..2 jela kot..yg buruknye takut la spe grab gmbr kte isi dlm profile dia ke..xpn ade yg print screen gmbr kte pas2 edit sne sni..ht org mane la kte tau kn..kebanyakkan mende2 alah mcm ni semua blh private..friendster,myspace,tagged n bnyk lg la..ble aku pikir dlm2 bt ape ek aku private friendster aku..biar jela dia tp tah la..mls lak rsenye..xkisah la kn..spe2 pn blh view..kalo b'kenan kt aku blh la add.b'kenan nk wt member la..huhuhu..makcik2 ke yg b'kenan nk jdkn aku menantu diaorg blh mtk alamat kt aku..nti aku kasi..kuikuikui..ape kes..gatal bebenor..ade lagi satu perangai sedikit kurang waras mereka2 ni..private habis da dia pnye profile..konon utk spe2 yg b'kenaan je blh add..tp ape aku war2kn kurang waras td bkn xwaras mane pn..juz diaorg letak lak last name ngan email kt shoutout..ape kes..kalo nk private,private la btol2..bior utk korang2 je..sengal la sket..




hehehe..profile aku lg..sje jela kn..gedik2.com.my..xde mknenye..spe2 yg add aku kompom aku accept pnye..still dlm topic private..tp private ape lg...semua nk private..ape ke jadahnye...ni la aku rase private yg paling sengal yg aku pnh tgk..sengal.com.my la katekan..ape lg..private album la..aku rase org2 yg private album ni org yg xde pendrive kot..or xmampu nk beli CD..singgit je weh CD 2..kadang2 ade yg beratus gmbr semua nk private kn..tah gmbr bogel kot dlm 2..weh korang kalo xnk org tgk gmbr korang 2 bk xpyh upload la dlm friendster..pelik aku..ape r yg korang pk..dlu2 mse aku mule2 start ber friendster ni aku pn ade gak private album tp aku mule terpikir kesengalan aku letak private album dlm 2..bkn org blh tgk pn..makin xfhm aku dgn pemikiran org2 yg xde pendrive ni..hehehe..aku pn xde pendrive gak..bru je rosak bru ni..tp x .terpikir lg nk letak gmbo kt dlm 2..pas2 jdkan private..hehehe..masalah negara btol...

xknl maka x cinta


MENYALAK KE MELALAK???

Sunday, April 26, 2009



Ape ke mendenye tuh??Entry ni xde kene mengena ngan anjing k..ha3!what d hell..xde r..ni nk cte sket pasal perangai2 kaum hawa yg makin pelik ni..bkn nk ngutuk diri sendiri and kaum sdri tp ade r sesetengah 2la..jg2 r sket perangai 2..bkn nk cte pasal masalh social or mslh bohsia,pelacuran atau ape2 jela.tp ni la nk habaq mai ni..nk cte pasal awekzz yg mcm bgs pasal tgk bola..lawak r diaorg ni..blh di kire do bpe org je yg knl player2 kt Mlaysia ni..kaum2 ppuan ni la..rules dlm game pn xtentu lg tau..asal player hensem kick bola..da tentu r hamba2 ALLAH ni terjerit t’lolong..ahaks!!bkn tgk bola tp nk tgk player je..xdinafikan sbg ppuan jgk aku pn addicted jgk ble tgk lelaki smart tp xpyh r t’jerit2..ape cerr..sbg ppuan aku tau yg diaorg jd hipokrit ni sbb nk tunjuk kt mber2..mber2 2 lak nk tunjuk kt dia yg diaorg pn tau gak pasal perkembangan bola sepak kt Malaysia..international pn lebih kurang la..ni dlm konteks kaum2 hawa yg dok sekali..contohnyee.dak2 yg dok asrama la..hehehe..jgn ade yg terase lak..tau2 la kn ble ade asrama ppuan msti xjauh dr 2 ade asrama lelaki..berkaitan dgn hal yg demikian,,ecehhh skema lorh..ade gak r niat dlm hati 2 nk ditegur oleh kaum2 adam ble dlm kelas..


”weh npe hostel ko gmpak sgt mlm td..”..

kaum ppuan 2 akan jwb “bese r tgk bola”..


bersambung..hehehe..contoh je..pas2 melalui minat yg sme blh la mengharapkn bibit cinta b’putik..ape r..teknik ngayat lorh..try r praktikkn..pada aku la..bkn la aku ni anti sukan..aku pn tgk gak sport tp xpyh r jerit2 gitu..tah mende2..xde pekdoh pn..tp kalo tgk snyp2 pn xbest jgk tp teknik menjerit 2 bior la btol..ni jerit mcm org kne rogol je..ape kes..ha3!!mulut aku..k r dr aku kne kutuk lak dek kaum sendiri pas ni bk aku stop..jgn marah k..bkn semua ppuan mcm 2..sesetengah nye la yg bt sesuatu tanpa niat yg suci..hehehe..

FINAL EXAM DO NOT COME TO ME..

Thursday, April 23, 2009


Ha3!..next week da exam..hopefully lepas r..walopun final da dkt..online ttp online lorh..bkn ape nk search maklumat..blh gune time wt writing nti..carry mark pn terok..ape r..bkn bnyk sbjek pn,1 je..semangat dieyla..my dear ckp aku kne ade semangat mcm ank intan.."bintang"..mmg r blh di jadikan contoh semangat 2..tp bintang 2 semangat nk jd penyanyi..ni nk lepas exam..lain r..2 mende yg x b'kait..pada aku la..lately ni xde modal r nk post psal ape..suke je tgk blog org..ade je idea diaorg nk post ape..da ditakdirkan aku ni tandus dgn idea2 best..nk wt mcmn..org ade blog nk ade blog gak..ha3!..aku melalut plak..exam2..npe la ade exam..eh..bkn2..npe la ade exam yg ble x lepas kne repeat..pedih2!..cube r bt2 redha je..he2!bru la success..mtk2 one day nti ade r sistem mcm 2 kt ipta/ipts kt Malaysia ni..MALAYSIA BOLEH..

AKU SUKE GILE LAGU NI..

Sunday, April 19, 2009



Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oooohhhhoohhhhohhooohhooohhooohoooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music, feel the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh


aku suke gler weh lagu ney..memule aku tau lgu ni pown pas aku tgk af7..diaorg kne nyanyi lagu ni as lagu bonus..that week aku xsuke lg..one week lepas 2 aku pn search r lgu ni nk download..lastly aku dpt..dgr pnye dgr..lucky i am in love lorh dgn lagu ni..mmg halwa telinga..music dia soft jerr..ni la dia ayat org xseni..lantak la..ni yg aku tau..sore diaorg pn gempak..international la katekn..congrat 2 both of you jason mraz and colbie caillat..mmg best..

honey dew..kene tembak balik..

Saturday, April 18, 2009

1. Longest relationship:
:::> 3thn smpai skang..

2. Shortest relationship:
:::> 3bln..aku mmg suke 3..huhuhu..

3. How many people have you broken up with?
:::> many2..ade r 3,4 org..

4. How many boyfriends/girlfriends have told you that they love you?
:::> tah aje..

5. Have you ever thought that you were going to marry the person you were with?
:::> yes!!of course..ha3!

6. Have you ever loved someone so much that it hurt?
:::> no lah..

7. Have you ever made a boyfriend or girlfriend cry?
:::> mesti r xpnh..

8. Have you ever cried over a boyfriend or girlfriend?:
:::> 2 mslh dlmn rumah tangga 2..

9. Are you happy being single or in relationships?
:::> kapel bnyk...huhuhu...

10. Have you ever cheated on a boyfriend or girlfriend?
:::> x..

11. Have you ever been cheated on?
:::> x jgk..

12. What is the most important PART of being in a relationship?
:::> bg hadiah r..bru besh..

13. What is the worst part of being in a relationship?
:::> xdpt ape2..ya ampun nyah..materialistiknye..

14. Worst relationship?
:::> tah..

15. Have you ever had your heart broken?
:::> pnh kot..

16. Do you talk to any of your exes?
:::> ade r jgk..ok je aku..

17. If you could go back in time and change things to where you could still be with one of your exes, would you?
:::> mane blh gitu..igtkn ni cte doraemon ke..

hopefully hadi xjmpe..spe2 yg nk tgk jwpn hadu bgtau kt aku nti aku postkn utk dia..private lorh..aku nk manusia2 ni plak jwb..

puteri
nadila
awyn
is
fara
khairul
sumaiyah..

TERLANJUR CINTA ( ROSSA/ PASHA/ UNGU)

Tuesday, April 14, 2009

waktu bergulir lambat
merantai langkah perjalanan kita
berjuta cerita terukir dalam
menjadi sebuah dilema

mengertikah engkau
perasaanku tak terhapuskan

malam menangis
tetes embun membasahi mata hatiku
mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

aku terlanjur cinta kepadamu
dan tlah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta, aku tetap cinta

mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

DAN SEBENARNYA – YUNA

Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku

Ku enggan berpura pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih.. bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Oh...

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku rindu ..

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku tak mampu .. tanpamu..




k@T@!

Monday, April 13, 2009


Care So Much





Life's Too Short





People Will Talk


FELDA NOWADAYS..

Tuesday, March 31, 2009


FELDA skang da jd popular dimata dunia..Sebagai anak FELDA aku rase b'tuah walopun dlm mslh kegawatan ekonomi skang FELDA masih x lupe tok bg bantuan kewangan kepada peneroka2 yg tidak bekerja lepas serahkn projek tanaman mereka kpd FELDA.Walaupun wang sara hidup yg diberikan skrg sudah memadai tp wang sara hidup ptt ditambah lg memandangkan kos hidup yg tinggi ms skrg..x dinafikan kita ptt b'jimat tp dgn wang sara hidup yg diberikan skrg hanya cukup untuk sara hdp tuk sebln 2 je..FELDA ptt bg lbh supaya peneroka2 dpt menyimpan wang 2 dlm bank..bkn sj tok keperluan ank2 yg masih blaja tp jgk tok diaorg jika sakit menimpa..bkn la x blh nk hrp kt ank2 tp mcmn dgn warga emas yg xdikurniakan ank..mcmn dgn nsb diaorg..mmgla bantuan2 kecil da bg pada mereka2 yg b'nasib demikian tp apela slhnye kalo agihan 2 diberi kpd semua..sepanjang pemerhatian sy bkn la warga FELDA ni boros cume kos hdp skang xpadan dgn jumlah sara hidup yg diaorg dpt..kpd warga FELDA bnykkn b'jimat..Insya-ALLAH kalo ade rezeki wang 2 akan b'tmbh dr masa ke semasa..aminnn....

jaWaB bLe OrG tnYe..

Sunday, March 29, 2009

npknye aku pilihan p'tama ek dlm program "jhtnye pu3"..xpe r aku akan jwb sesempoi yg mungkin..

PERTAMA - Orang di luar sane tak kenal kamu. Perjelaskan sape kamu.

** ku bukan superstar,kaya & t'knl,ku bkn saudagar yg punya bnyk kapal..so xkn nk tau gak aku spe...??sket la ek..namaku dieyla..usiaku 20-an..huhuhu....

KE DUA - Sikap kamu yang mantap?

** baik hati..hohohoho..

KE TIGA - Sikap kamu yang jelek?

** mulutku sedikit laser..yeke???xla..kn bk hati..

KE EMPAT - Apa gajet yang selalu kamu bawak?

** DVD player..huhuhuhu..hebat2!!

KE LIMA - Dah berape handphone kamu pakai selame nie? Senaraikan jenamanya.

** 5 kot..
:: nokia 2300 kot..
:: nokia 3120 kot jugak..
:: nokia 3200 kot lg..da jual..
::nokia 7610..hadiah besday aku...
:: LG ape tah..beli kt celcom..

KE ENAM - Siapa besfren kamu?

** is,nisa,pu3,nad,ayu...best of d best,bestfren yg merangkap pakwe aku..

KE TUJUH - Siapa kamu sayang selain famili kamu? Kenapa kamu sayang dia?

** pakwe aku la...tnye lg knp syg..fhm2 jela..

KE LAPAN - lagi 10 tahun, kamu jadi apa?

** jd bini org..mak org ..

KE SEMBILAN - Kata-kata hikmah yang kamu pernah dengar dan yang paling kamu suka?

** atas nama cinta..

KE SEPULUH - Dalam blog kamu, sudah ada berapa followers?

** beberape..uhuiks..!!

KE SEBELAS - Senaraikan followers yang paling kamu suka? kenapa?

** jwpn aku xde sbb aku mls nk jwb knp..

KE DUABELAS - mereka lain yang ingin di-tag

** xpyh la..

aku ubah fikiran..hehehe..

khairul anuar
awyn
islinda
farah piqah

sekian terima kasih....

majlis makan2..

Tuesday, March 24, 2009



korang ney ade hati kt miss ke??



peace je ke zati..bg la ayam 2 kt aku..



senyuman budak botak..ha3!



puteri gunung ledang ngah bersantap..



tah ape je korang bt dlm gmbr ni..



kipas2!



aku jeke??



gempa bumi...!!!!!!!!!!tolong3!



bakar la plak..

GRAND FINALE JAGUH FUTSAL RTM 2


PAHANG VS SELANGOR
12 APRIL 2009
KBS Sports Complex Shah Alam‎

GOOD LUCK FOR PAHANG...
DO YOUR BEST..

LIST OF PLAYERS FOR PAHANG'S TEAM

COACH: WAN SURATMAN ADNAN WAN ROSLEE

  • MOHAMAD SAFWAN LUKMAN HAKIM
  • MUHAMAD AFIF ASHRAF JAMALLUDIN
  • KHAIRUL NAJMI AHMAD @ AHAMAD
  • MOHD AKHMALL B. ABDULLAH
  • AHMAD FAUZI A. RAHMAN
  • MUHAMAD IDLAN SUBHI SHAIFUL BAHRIN
  • MOHD MUZANI B. MOHD MAHIZAN
  • ZULKARNAIN B. MOHAMED
  • AHMAD EHAB B. ABDUL KHIR
  • FIRDAUS B. AHMAD ZABIDI
  • HELMI MAHYUDDIN ISKANDAR
  • MOHD SUHAIRI B. MALIK

LIST OF PLAYERS FOR SELANGOR'S TEAM

COACH: EN OMAR ALI

  • SHAHIDAN AIDIL B ADENAN,
  • NURAAIIM B ABU NANGIN,
  • MOHAMAD ZULKEFLY B AMI,
  • MOHD HAFIZZAIN B ZAMRI,
  • MUHAMMAD AIZAT B JANI,
  • MD NAZRUL B SELAMAT,
  • MOHD FIRDAUS RAZALI,
  • MUHAMMAD SHAHRIL B ABD HADI KAMIL,
  • MOHD FARID B. MOHD YUSOF,
  • MUHD FARIQ B MOHAMMAD,
  • MOHAMAD HAFIZ B A. RAHMAN,
  • ZULFAHMI AHMAD ZOHR

nAMe2 toK anAK keMbAr koRanG

Saturday, February 28, 2009

AZIZ-AZIZAH

AMIN-AMINAH

FADHIL-FADHILAH

HAFIZ-HAFIZAH

SYAFIQ-SYAFIQAH

ZARIF-ZARIFAH

LATIF-LATIFAH

MURSYID-MURSYIDAH

AMIR-AMIRA

SHARIF-SHARIFAH

SHAHIR-SHARIRAH

SYAHID-SYAHIDAH

RAHIM-RAHIMAH

RAFIQ-RAFIQAH

IZAT-IZATI

AZIM-AZIMAH

PROTECTING PRIVACY

Thursday, February 19, 2009

PRIVACY MEANS?

# Privacy is sometimes related to anonymity, the wish to remain unnoticed or unidentified in the public realm (an area of activity, interest, or knowledge).

# When something is private to a person, it usually means there is something within them that is considered inherently special or personally sensitive.


# The degree to which private information is exposed therefore depends on how the public will receive this information, which differs between places and over time.


# Privacy rights apply to the individuals, groups and institutions. In the business world, a person may give personal details (often for advertising purposes) in order to enter a gamble of winning a prize.


# Information which is voluntarily shared and is later stolen or misused can lead to identity theft.

PROFILING


# Profiling is process of forming a digital dossier.

# It is usually use by company who need to process database and keep the data secure.

# Example of the company who are using this profiling system is telecommunication company,television company and other institutions.

# Here I attached the example of company who are using process of forming a digital dossier is called profiling.




ELECTRONIC SURVEILLANCE


# Electronic surveillance is monitoring or tracking people’s activities by using new technologies.


# Today, many organizations, company, school, government and other institution using this electronic surveillance to monitor activities in their places.


# The example activities are monitor employees’ Internet usage.


# Some organization use software to block their employees than open inappropriate Web site.
# This is called URL filtering.


# URL filtering needs at least three month for chief information officer (CIO) monitored about 13,000 people to determine the type of traffic they engaged in on the network.


# URL filtering mostly use by company because after the research by CIO found that employees’ time spend on the inappropriate Web site.


# The executives quickly made decision to install the software to filter their employees’ Internet usage.


# Surveillance is also a concern for private individuals regardless of whether it is conducted by corporations, government bodies or criminals.


# As a nation we a still can determine the appropriate balance between personal privacy and electronic surveillance. Especially when it is involved national security.


# Here we can conclude that electronic surveillance and personal privacy is the different situation. Electronic surveillance are use to protect companies name and to make sure their employees not do something useless in office.



PERSONAL INFORMAL IN DATABASE

# Example institutions that store personal information are
!> Banks
!> Financial institutions

# To keep the database they have provide several question to make sure the databases do not lost.
!>Where the records are?
!> How secure are the data against access by unauthorized people?

# As the conclusion, personal information in database will help record keepers to organize and protect the databases.

INFORMATION ON INTERNET BULLETIN BOARDS, NEWSGROUPS AND SOCIAL NETWORKING SITES.


# Yahoo messenger

# MSN

# Friendster

# Myspace

# Blogspot

# All of the examples above are the most popular social networking sites.

# We can see that people are free to post anything informal bulletin and how does society keep owners of bulletin spread without make the bulletin be untrue.

# There no privacy protection for freedom speech because many Web sites contain anonymous.

# The problem become more serious enough that a company called Reputation Defender will search for damaging content online and destroy it on behalf of clients.


PRIVACY CODES AND POLICIES
# Privacy policies or privacy codes are an organization’s guidelines with respect to protecting the privacy customers, clients and employees.

# When they have collect amount of personal information so that they have to protect the information according to the policies that they have crate to make customer want to be their client.

# In this case customers have right to sue the company if their personal information does not protected.

# The opt-out model of informed consent permits the company to collect personal information until the customer specifically request that the data not be collected.

# Privacy advocates prefer the opt-in model of informed consent ,whereby a business is prohibited from collecting any personal information unless the customer specifically authorizes it.

# The Platform for Privacy Preferences (P3P) will automatically communicates privacy policies with the electronic commerce Web site and visitors to that site.

# Customers have right to compare a Web site’ privacy policy to the visitors’ preferences or to other standard.
Data taken from www.wikipedia.com and
Introduction Information Systems by RAINER and TURBAN.
Summarize by dieyla..

kaPeL2!

Friday, January 30, 2009



hepI biRthDay faTin ANd FiTri

Thursday, January 29, 2009

..HePy BirtHDay To yOu..
Lame da birthday nyerr tp mls nk upload pictha nihh...
tetibe tergerak ati ni nk upload lak..
ape2 r..
ni pitcha birthday fatin ngan fitri..
fatin 16hb December..Fitri lak 3 November..
ape yg best birthday kali ni..
ni last celebrate birthday fatin..huhuhuhu..padan muke..
da jadi ank dara da ank buah aku nihhh...
fitri lak da 4 thn..next year da kene sklh..
fatin lak UPSR next year..
exam paling besar my eldest nephew..Along next year da SPM..beringat k..
kurangkan rempit2 tuhh..
kat bawah ni ade r sikit2 gmbr sekitar birthday d' all..
tgk lerr...

FatiN,FitrI aNd ShaSha
MeriAH Seh

piLih2..Ank saPa La Nihh..


Prince AnD PriNcess oF thAt DaY




::HAPPY BIRTHDAY TO BOTH OF YOU::

Let'S ReaD

Friday, January 16, 2009

> > Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT.
> > Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat.
> > Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat.
> > Apabila rumahtangga jadi sepakat, masyarakat jadi muafakat.
> > Apabila masyarakat jadi muafakat, negara kita menjadi kuat.
>>Apabila negara menjadi kuat, negara luar jadi hormat.
>>Apabila negara luar jadi hormat, permusuhan pun tersekat.
>>Apabila permusuhan tersekat, pembangunan pun meningkat.
> >Apabila pembangunan pun meningkat, kemajuan menjadi pesat.
> > TETAPI AWAS, apabila pembangunan meningkat, kemajuan menjadi pesat, kita lihat bangunan naik bertingkat-tingkat.
> >Ditengah-tengah itu, tempat maksiat tumbuh macam kulat.
> > Apabila tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat, KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat.
> > Apabila manusia telah mengubah tabiat, ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat.
> > Apabila manusia dah jadi ulat, sembahyang makin hari makin liat.
> > Apabila sembahyang jadi liat, orang baik ada yang bertukar jadi jahat.
> > Apabila orang baik bertukar jahat, orang miskin pula nak kaya cepat.
> > Apabila orang miskin nak kaya cepat, orang tua pula nak mati lambat.
> > Apabila orang tua nak mati lambat, tak dapat minum madu telan jerla minyak gamat.
> > Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat. Semua nak tunjuk kuat.
> > Bila berjudi, percaya unsur kurafat. Tapi hidup pula yang melarat.
> > Tali kasut dah tak berikat. Rambut pun jarang sikat.
> > Yang perempuan, pakai mini sekerat. Suka pakai baju ketat..
> > Suka sangat menunjukkan pusat. Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat.
> > Pakai pulak yang singkat-singkat. Kadang-kadang ternampak benda 'bulat'.
> >Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat. Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat. Duduk jauh berkirim surat . Bila berjumpa, tangan berjabat Kemudian pakat lawan peluk siapa erat.
> > Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat.
> >> > Usah peduli agama dan adat.
> > Yang penting apa kita nak buat?
> > Kita 'bukti' lah kita buat.
> >Akhirnya perut kempis dah jadi bulat.
> > Apabila perut kempis dah jadi bulat, maka lahirlah pula anak-anak yang tak cukup sifat.
>>Bila anak-anak tak cukup sifat, jam tu kita tengok bayi dibuang di merata tempat.
> >MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT .
> > Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat.
> > Habis manusia telah tersesat.
> >Inilah dia fenomena masyarakat.
> > Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat,
> > Marilah kita pakat mengingat,
> > Bahawa dunia hari ini makin singkat,
> > Esok atau lusa mungkin kiamat,
> > Sampai masa kita semua akan berangkat!
> > Berangkat menuju ke negeri akhirat.
> > Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat.
> > Masa tu, sindri mau ingat.
> >Umur mu banyak mana dah mu buat ibadat...?
> > Zaman muda mu, apa yang telah mu buat...?
> > Harta benda anta, dari mana anta dapat...?
> > Ilmu anta, adakah anta manfaat...?
> >> > Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat.


-dieyla_

NeW TAsK!!!

Thursday, January 15, 2009

1)Find at least ONE website (give the URL) that you find as cybersquatting site. Cannot be the same site as your friend....

**http://www.lg.net/index.jsp

**http://www.lg.com/

2) Go to OPAC IIUM, find three books from Law, Human Science and Technology. Get the call numbers and ISBN numbers....

** LAW
Sociology of law: selected readings.
by Aubert, Vilhelm
Call Number: 340.115 SOC 1969
ISBN : 00000001506

** HUMAN SCIENCES
Greenfield educational administration towards humane science.
by Greemfield, Thomas
Call Number: 371.2 GRE 1993
ISBN : 00000001717

** TECHNOLOGY
Computer confluence: exploring tomorrow’s technology
by Beekman, George
Call Number: 004 BEE 2001
ISBN: 00000003701


3) Explore Bro. Asmady blog and tell me at least 3 things you like about his blog....

** His blog have link to the radio and it have provided all channel on that link.

** His blog have a nice colour.

** His blog also have a good organization that can help student to search what they information that they need.

** For those who would like to leave a comment or want to contact him,we can found his contact number.This content provided in 'ContactUs'.

4) Name the URL for Kulliyah of ICT.

**http://kict.iiu.edu.my/

5) Go to CFS IIUM Library, find 10 books that categorized under Red spot collections...

** Information systems for agriculture / edited by M.J. Blackie and J.B. Dent

**The green popinjays : a novel based on historical fact / by Eleanor Fairburn

**Islam and the search for a social order in modern Egypt : an intellectual biography of Shaykh 'Abd al-Halim Mahmud / by Ibrahim M. Abu-Rabi'

**History of the US army / / James M. Morris

**Near eastern studies in memory of M.M. Bravmann

** Let us learn : issues of your concern / edited by Abdel-Hadi M. Omer
by 'Umar, 'Abd al-Hadi M.

** Invasi pemikiran dan pengaruhnya terhadap masyarakat Islam masakini / oleh Ali Abdul Halim Mahmud; alihbahasa Mohsir M.R.
by Mahmud, 'Ali 'Abd al-Halim

** Tuntunan tata-bahasa Arab : terjemahan mutammimah / terjemahan oleh M. Amiruddin

** Science observed : perspectives on the social study of science / editors Karin D. Knorr-Cetina and Michael Mulkay

** Essentials of economics / by S.M. Akhtar
 
◄Design by dieyla